פרק 1 - בואו נתחיל לאתגר את הקונספציות
האם אנחנו אמורים להתאים את עצמנו למערכות היחסים שלנו? או שהן אמורות להתאים לנו? בואו נבחן את הקונספציה.
פרק 2 - אותנטיות במערכות יחסים - ראיון עם שולי ואמתי מגד
אתם מכירים את זה שכשמתחיל קשר רומנטי חדש אנשים מסתובבים עם כוכבים בעיניים ומרגישים על גג העולם, ואומרים – "וואו! עם האדם הזה אני יכולה להיות אני עצמי!" ויש הרגשה מדהימה של חופש וכנות ואינטימיות.
אבל כשהקשר ממשיך, וכבר לא נמצאים בעננה הזו של ההתחלה – דווקא אז אנשים מתחילים לחשב מה לשתף ומה להגיד ואיפה לוותר קצת על עצמם בשביל לשמור על השקט והחיבור.
ואיזה קטע זה – שדווקא עם האנשים הכי קרובים לפעמים יותר קשה להיות אותנטיים. כי כשאנחנו אותנטיים – זה מפחיד! זה מפחיד שבן או בת הזוג שלנו יפגעו, או יתאכזבו או יכעסו. ואנחנו רוצים להגיד משהו אבל מחשבים: כמה זה יעלה לנו.
הקטע הוא , שלשתיקה הזו, לויתור על האותנטיות, יש מחיר.
כשאנשים מוותרים על עצמם, או לא משתפים משהו שקשה להם או מפריע להם או חסר להם – משהו בהם נסגר. הולכים ונעלמים הכוכבים בעיניים, ומופיעה מרירות.
ולכן – בסופו של דבר – כשאנחנו מוותרים על עצמנו – הקשר ישלם על זה מחיר.
בפרק הזה אני מארחת את שולי ואמתי מגד.
שולי מגד, בעלת תואר שני בעבודה סוציאלית, מטפלת זוגית משפחתית, מנחת קבוצות "להיות ראויה", מטפלת בטראומה מינית, מתנדבת בחוות רונית וברשפון במרחב המרפא.
אמתי מגד, ראש התוכניות להכשרת מטפלים זוגיים ומשפחתיים במכללת תל חי ובהרצליה, ומחבר של 6 ספרים על יחסים וטיפול.
את ספרם האחרון והמצויין "להיות זוג ראוי" כתבו שולי ואמתי יחד.
בפרק הזה תשמעו שיחה שלי עם שולי ואמתי על מובחנות במערכות יחסים – כלומר – איך להיות בתוך קשר בלי לוותר על עצמנו מצד אחד ובלי לוותר על הקשר מצד שני.
דיברנו על האומץ לבטא את עצמנו באותנטיות, ואיך זה משפיע על האינטימיות הזוגית.
שולי ואמתי שיתפו גם מנסיונם כמטפלים ותיקים – אבל גם מהסיפור האישי של החיים שלהם.
פרק 3 - חרדה או המנעות? ואיך למצוא בטחון בקשר? - ראיון עם שיר שרז
אתם מכירים את התחושה שמשהו קורה בקשר, ואנחנו מרגישים פתאום לא בטוחים? זה יכול להיות התחושה שלא בטוח לי כי הנה. הוא מתרחק ממני.. וזו יכולה להיות התחושה – שלא בטוח לי כי מתקרבים אלי יותר מדי, חודרני מדי או ביקורתי מדי…
במצבים האלה אנשים שונים מגיבים בדרכים שונות. יש את האנשים שנכנסים לעוררות גבוהה – מתחילים ללחוץ על הצד השני ולדרוש תקשורת, לחפש קרבה, לברר מה קורה, או מגיעים עם הררי ביקורת, ויש דווקא את אלה שמסתגרים בעולמם, מתרחקים, מנתקים מגע, נרתעים מהדרמה.
היום בפודקאסט תתארח פה שיר שרז.
שיר היא פסיכולוגית קלינית ומטפלת זוגית התקשרותית, והיא גם אמא לשלוש בנות, ובת זוג של שיר.
בשיחה נדבר על הדפוסים שמנהלים אותנו כשאנחנו נמצאים בתוך קשר – על איך לנווט במצבים שבהם מערכות ההגנה שלנו מתעוררות ויוצרות מרחק מכאיב מהאנשים הכי יקרים לנו – וגם על איך להגיע לתחושה של בטחון בקשר.